Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 d’agost del 2015

JUST LISTEN



Heey dreamers! Avui tenim la ressenya d'un llibre que fa MOLT de temps que intento ressenyar. Recordo que el vaig posar a la primera enquesta amb l'esperança de poder fer-ne la ressenya algun dia. I dreamers, ha hagut de passar un any i mig per fer-ho realitat!


Títol:
 Just Listen

Autor(a): Sarah Dessen
Idioma: Castellà
Pàgines: 399
Persona: Primera
Editorial: Maeva Young
Categoria: Amor Realista
Format: Paper

Saga: -
Idioma Original: English
Preu: 16,90€




Annabel Green es la chica que lo tiene todo. Al menos ese es el papel que interpretaba en el anuncio de unos grandes almacenes. Pero en este nuevo curso, es la chica que no tiene nada: ni mejor amiga, porque Sophie no quiere saber nada de ella; ni paz en casa, ya que los trastornos alimenticios de su hermana mediana mantienen en vilo a toda la familia; ni nadie con quien sentarse a comer en el colegio. Hasta que conoce a Owen Armstrong: intenso, obsesionado con la música y decidido a decir siempre la verdad, sin importarle las consecuencias. Con la ayuda de Owen, quizá Annabel encuentre el valor de afrontar lo que de verdad ocurrió la noche en que Sophie y ella dejaron de ser amigas.

Just Listen no és el millor llibre del món. Té una trama poc creïble, ja que és pràcticament impossible compaginar els estudis amb tots els "treballs de models" que feien les tres germanes. Però tot i no ser un llibre de cinc estrelles té petits detalls que el fan màgic. Petits detalls com l'Owen i les seves veritats. Petits detalls com el silenci. Petits detalls que ho canvien tot.

Al principi l'Annabel no m'entusiasmava, de fet, semblava tenir tot el que la majoria de noies volen, una vida somiada. Però a mesura que el llibre avançava vaig veure que realment no tenia res de res. I les seves germanes, que també tenien "una vida perfecta" tampoc s'hi acostaven.

Em va afectar molt el cas de la germana mitjana, que lluitava per la seva visió del cos perfecte. Es pot seguir tota la seva lluita amb l'anorèxia i la bulímia durant tot el llibre. Jo era petita quan vaig llegir "Just Listen" i encara recordo aquest llibre com el que em va fer descobrir aquesta malaltia. O sigui, coneixia la seva existència però amb aquest llibre vaig poder veure el què era viure-la des dels ulls de la família i no des dels ulls de l'afectada com a la majoria dels llibres
.

Don't think or judge, just listen"

El millor? Per a mi, l'Owen. El seu caràcter no m'agradava ( tot s'ha de dir) però els seus valors, la seva creença en el silenci encara avui, quatre anys després de llegir el llibre em van marcar tant que intento aplicar al meu dia a dia.  Ell MAI MAI diu mentides. Fins i tot quan fan mal, a persones que no coneix SEMPRE diu la veritat, fins i tot quan ell mateix en surt perjudicat. I des d'aquell dia, des d'aquest llibre i des d'aquest personatge vaig jurar que SEMPRE intentaria dir la veritat, fins i tot quan fa mal. Perquè al final la mentida sempre tornarà. 
  So you're always honest," I said.
"Aren't you?"
"No," I told him. "I'm not."
"Well, that's good to know, I guess."
"I'm not saying I'm a liar," I told him. He raised his eyebrows. "That's not how I meant it, anyways."
"How'd you mean it, then?"
"I just...I don't always say what I feel."
"Why not?"
"Because the truth sometimes hurts," I said.
"Yeah," he said. "So do lies, though.


La història em va costar una mica d'entendre, i és que no m'entrava al cap la manera com la protagonista actuava. No l'hi trobava sentit. Però de mica en mica ja la vaig començar  a posar-me a la pell de l'Annabel i no vaig poder evitar treure'm un gran pes de sobre amb el final.

"
There comes a time when the world gets quiet and the only thing left is your own heart. So you'd better learn the sound of it. Otherwise you'll never understand what it's saying"


En resum... Just Listen és un llibre perfecte per l'estiu. Ens ensenya que potser els que sembla que ho tenen tot, no tenen res en realitat, i els que sembla que no tenen res ho tenen tot. Ens ensenya a no jutjar, a saber escoltar i a dir sempre la veritat. Perquè tot i tenir alguns defectes, aquest llibre és màgic. 






4 d’agost del 2015

TOP 5 ADAPTACIONS


Heey dreamers! Avui tenim el TOP 5 de les millors adaptacions de llibres a la gran pantalla. Tot lector sap que un mai es quedarà completament satisfet amb una adaptació, perquè és molt difícil representar l'essència del llibre amb tan poc temps. Sempre hi haurà algun personatge mal representat, o fins i tot inexistent, o moments i frases canviades... Però és que és molt difícil!
I sí, admeto que hi ha hagut adaptacions H O R R I B L E S ejejmejempercyjacksonhemhem) però també n'hi ha hagut de molt ben fetes.
Harry Potter i la pedra filosofal ha estat la millor. No només perquè van ser capaços d'atrapar l'escènica d'en Harry, en Ron, l'Hermione, en Hagrid i tots els altres... sinó perquè per l'època en què es va gravar els efectes especials i els escenaris eren i continuen essent espectaculars. Evidentment no és perfecta però s'hi acosta bastant.




Tenia moltíssima por amb aquesta pel·lícula... Hi havia tantes coses que podien fer malament., tantes escenes que es podrien haver deixat, tantes cites que podrien haver canviat.. I per sorpresa meva van fer una pel·lícula increïble. Una pel·lícula molt a lo John GreenPotser un pèl massa llarga, però és el preu que s'ha de pagar per incloure TOTES les escenes importants) L'Ansel em va semblar un actor increïble i bé, la Shailene és espectacular. Molt bona adaptació.




Potser es van deixar moments importants, però els efectes especials, la pel·lícula, els guions i els personatges em van encantar. L'escena del gif en especial. Perquè a mi també s'hem va posar la pell de gallina amb el vestit d'en Cinna i no ho sé, veure-ho interpretat per la Jennifer em va ajudar a "imaginar-ho" millor. I tot i que no m'agrada gens que afegeixin escenes noves, perquè penso que si no tenen temps a posar les del llibre que no gastin minuts gravant escenes inexistents l'escena de l'ascensor em va semblar graciosíssima!



La pel·lícula va ser increïble. Sí que es van deixar escenes importants però em va encantar. Els 139 minuts em van semblar molt ben aprofitats. Els actors, molt ben triats a excepció d'en Peter i la Cristina) i amb uns escenaris i efectes especials immillorables i exactament com jo m'els  havia imaginat. Aquesta adaptació està al TOP 4 i no més amunt pel simple fet pot semblar una ximpleriade què vaig ODIAR la veu, o sigui el doblatge que li van fer a en Tobias a la versió castellana. UFF. Us juro que no puc.




ADORO la pel·lícula. Simplement l'adoro, igual que vaig adorar el llibre. Potser perquè el llibre em va encantar vaig ser molt més crítica amb la pel·lícula. I és que no en vaig deixar passar ni una, o era perfecta o res! I perfecta no va ser, evidentment us deixo la ressenya aqui) però s'hi va acostar. En Dylen O'Brien ÉS en Thomas. No l'interpreta, per mi ell simplement és. No la situo més amunt perquè els laceadores eren massa diferents de com m'els imaginava,

Espero que us hagi agradat aquest M&m ! Ens veiem als comentaris!



Espero que us haigi agradat aquest M&m ! Ens veiem als comentaris!