Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 d’abril del 2015

LEGEND - Marie Lu


Heey dreamers! Avui  tenim un llibre que m'ha encantat. I si sou un d'aquells fans de les distopies ja us puc assegurar que a vosaltres també us encantarà! Té una trama increïble i uns protagonistes que es fan estimar. Gràcies a Cruïlla per donar-me la oportunitat de llegir una triología tant espectacular i meravellosa com és Legend.






Autora:  Marie Lu

Saga: Legend
    Idioma: Català
      Persona: Primera

      Pàgines: 362

      Editorial: Cruïlla ( Moltes gràcies per l'exemplar)
      NINGÚ NO CONEIX EN DAY. 
      PERÒ TOTHOM N'HA SENTIT A PARLAR. 
      ÉS EL REBEL MÉS BUSCAT DE LA RAPÚBLICA. 
      EN DAY ÉS UNA LLEGENDA. 

      TOTHOM CONEIX LA JUNE,
      DES QUE VA PASSAR LA PROVA 
      AMB UNA PUNTUACIÓ PERFECTA. 
      LA JUNE ÉS UNA LLEGENDA. 

      QUAN EN DAY I LA JUNE ES TROBEN 
      , LES LLEGENDES ES DESFÀN A MIQUES 
      I DEIXEN AL DESCOBERT 
      DUES PERSONES QUE S'ATREUEN 
      COM POLS OPOSATS D'UN MATEIX IMANT.


      Et buscaré. Recorreré els carrers de Los Angeles seguint les teves passes. Inspeccionaré tots i cada un dels carrers de la República si cal. Et pararé trampes i t'enganyaré, mentiré, estafaré i robaré per trobar-te, et seduiré perquè surtis delteu amagatall i t'encaclçaré fins que no hi haigi enlloc més on puguis córrer. Et faig aquesta promesa: la teva vida és meva.

      Davant del mirall, semblo la mateixa. Però per dins sóc una persona diferent. Sóc un prodigi que sap la veritat, i sé exactament que faré. 

      Poques persones maten per una bona raó, June. La majoria ho fan per una raó equivocada. Només espero que mai hagis de ser ni d'un grup ni de l'altre. 

      Cada dia són vint-i-quatre hores més. Cada dia vol dir que tot és possible una altra vegada. Vius en el moment, mors en el moment, ho experimentes tot en un mateix dia. Proves de caminar en la llum.

       Legend és un llibre que es mereix un premi. M'ha agradat massa!  És senzill i ràpid de llegir, amb molta acció i una trama bastant comuna a les distòpies. Al principi no les tenia totes amb aquest llibre, però un cop vaig començar a llegir ja no vaig poder parar. 

      Ens trobem a Estats Units, anys després de que una inundació esborrés del mapa l'Amèrica que tots coneixíem.  I el país que havia estat primera potència mundial ara està lluny de ser-ho: Governats per un elector inepte i sumits en una guerra amb les Colònies ( el país veí) tenen problemes per controlar la plaga , un virus que està matant a molta gent dels barris pobres ( Dels rics no, ja que estan tots vacunats).

      Quan fas deu anys ( siguis del barri que siguis ) has de passar "La prova" . Si obtens un resultat molt alt podràs anar a l'institut, a la universitat i acabar essent militar si ets bon alumne. Aquest és el cas de la June, la nineta dels ulls de la República, que va ser la primera i la única persona en obtenir la màxima puntuació a la prova( 1.500 punts) I què passa si suspens? Si suspens ets immediatament enviat als "camps de treball". Aquest és el cas d'en Day que tot i la seva gran intel·ligència i la seva gran capacitat física li van dir que havia suspès la prova. Ell, però ,va fugir abans que l'enviessin lluny de casa seva.  Va començar a fer vida al carrer al costat d'una òrfena, la Tess. I així va començar la seva vida "delictiva" que el va portar a ser l'adolescent més buscat de tot el país. 

      Els personatges m'han encantat els dos . M'han semblat fascinants, cada un a la seva manera. En Day és únic però la June també és molt especial. Si els dos ja són increïbles per separat, imagineu-los junts! Puff.. jo diria que ells mouen el llibre. Però el que més m'ha agradat  és que encara que tinguin pensaments i valors diferents en alguns moments del llibre cap dels dos no diu res irracional, vull dir, els punts de vista que defensen no són incoherents ni inhumans. Els dos tenen clar en el que creuen i això m'agrada molt. 

      Cal dir que una de les coses que m'ha agradat més ha estat l’alternança de capítols entre els dos protagonistes. A més a més la lletra del llibre canvia segons si parla la June o si parla en Day. Per tant l'edició ja guanya punts! El que menys m'ha agradat és que en algunes parts el llibre és una mica massa previsible i per això, al principi no em decidia si posar un 4/5 o un 5/5 a la puntuació final. Però, després de llegir "Prodigy" no en tinc cap dubte. La saga ho mereix. 

      El final del llibre em va semblar espectacular i és que si abans deia que el llibre em va sembla previsible en alguns trossos el que va passar no m'ho esperava gens! Va ser un acte de valentia molt gran d'un dels personatges secundaris que em va calar molt endins. No ho oblidaré ****. 

      En definitiva...


      Legend és un llibre que realment val la pena. Té uns personatges principals  magnífics i encara que tingui una trama una mica comuna està ben pensada. Enganxa moltíssim i té una edició, un final i unes cites increïbles. És una molt bona opció per Sant Jordi!  


      El millor? Els personatges

      El pitjor?  Que en algun moment és una mica previsible.  
                       
                                                                  NEVER TRUST A DUCK!                                                                 
        Cada comentari  compta! Fem Shining like a book gran!

      6 d’abril del 2015

      TOP 10 HEROÏNES- M A G I C M O N D A Y S

      Heey dreamers! El Magic Mondays d'avui em fa moltíssima il·lusió! De fet, el tenia preparat des de feia uns mesos i fins avui no l'he penjat jeje :) Doncs es tracta del TOP 10 de les heroïnes! Elles són potser  els personatges que més admiro de la literatura. Les que m'han ensenyat a no rendir-me, a no perdre l'esperança, a treure la força de la feblesa... Elles són l'ànima dels llibres:

      La Tris es mereix clarament ocupar la primera posició. I dubto que algú que hagi llegit Lleial no opini el mateix. Simplement ho va sacrificar tot, va ser la més valenta però també la més covarda. Tot i així ella es mereix aquesta posició; per a mi és un honor haver llegit Divergent.

      D I V E R G E N T




      Ella va ser la meva "heroïna infantil", Podríem dir que vam créixer juntes. Així que sí, la segona posició és per la noieta que em va ensenyar el gran poder que té l'amistat. Li dec massa a l'Hermione...

      H A R R Y  P O T T E R

      L'Annabeth em va sorprendre des del principi fins al final. Forta, valenta i la més llesta! Em va ensenyar que la intel·ligència és el millor dels dons i que a vegades el més impossible és possible. 

      P E R C Y  J A C K S O N


      La Katniss em va marcar des de la pàgina zero. Ella sacrificava la seva vida com si res per la seva família, i això només ho pot fer una "persona" forta, forta i valenta fins al final.

      E L S  J O C S  D E  L A F A M


      I la Rose? Ella va ser potser la heroïna més imprudent. Em va fer veure que s'ha de lluitar pel que vols ( encara que s’hagi de saltar alguna norma ). Que l'amor no té edat i encara menys raça... I que una amiga és el tresor més gran que una pot tenir.

      V A M P I R E  A C A D E M Y


      La Cassie és diferent a totes. Té un "no-sé-què" especial. Potser és l'amor incondicional cap al seu germà, el seu esperit de supervivència o el de superació, potser és el fet de veure sempre la sortida en  escenaris impossibles o les seves frases tant enginyoses i divertides. La Cassie és la Cassie i heu d'haver llegit La cinquena onada per entendre les meves paraules.

      L A  C I N Q U E N A  O N A D A


      L'Alex i la Rose són molt iguals... massa. Però les dues m'encanten! Són de les que pensen que les normes hi són per trencar-les, de les que donen tot i més pels seus amics i aquells a qui estimen. I ella, en aquest cas, es de les que s'equivoca molt, però el seu error fa que ella mateixa aprengui coses noves i nous valors. 

      C O V E N A N T


      Estic amb la trilogia Legend ara mateix i puff.. és massa espectacular! La “Joieta June” m'encanta! La seva fortalesa, les seves capacitats, els seus valors... Potser és molt freda i venjativa en alguns moments però m'està ensenyat a veure que ningú és el que et penses, que els secrets són secrets per algun motiu i que passi el que passi MAI pots abandonar els que estimes.

      L E G E N D


      La Clary es mereix aquest lloc bàsicament perquè tot i que al principi era la més dèbil, la més inexperta, la menys respectada va creure en ella mateixa, no es va deixar trepitjar i va fer-se un lloc. A part el seu caràcter  i la seva manera de fer m'encanten *-*

      C A Ç A D O R S  D' O M B R E S


      La Melanie.. Poques persones l'anomenen o la recorden... Però per a mi va ser una de les heroïnes que més em va marcar. Per insistir, per lluitar per la seva vida, per lluitar fins al final per la possessió del seu propi cos, per no rendir-se davant una batalla completament perduda. 

      T H E H O S T




      F E M  S H I N I N G  L I K E  A  B O O K  G R A N !