Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 de març del 2015

CINC COSES O ELEMENTS LITERARIS QUE M'AGRADA TROBAR ALS LLIBRES


Heey Dreamers! Avui al Magic Mondays us porto una cosa que fins ara no havia fet mai! Una triple col·laboració! El primer bloc col·laborador és  Daniel Miralles que ja va fer un book-tag amb Shining like a book fa uns mesos. I aleshores tenim La tauleta de nit un bloc portat per una parella lectora. Tots són unes persones fantàstiques i espero tornar a col·laborar amb ells. Aquesta vegada no tenim un Book-tag sinó un sol repte. Hem de dir cinc coses o elements literaris que ens agradi trobar als llibres. Shining like a Book publicarà les respostes de Daniel Miralles. Daniel Miralles publicarà les respostes de La Tauleta de Nit i La Tauleta de Nit publicarà les meves respostes. 
1. En primer lloc trobo que és imprescindible que hi hagi un personatge (el protagonista, a poder ser) que s'assembli a mi. També accepto el cas d'un personatge amb el qual em senti mínimament identificat. És important que això passi perquè m'interessi per la història que estic llegint. Un exemple pot ser en Jack de "Memòries d'Idhún".


2.
En segon lloc trobo necessaris uns diàlegs divertits o reflexius, sobre conductes o idees pròpies de la vida quotidiana. Una autora que per exemple fa això, és Amélie Nothomb. Adoro els seus llibres. Un dels meus preferits de l'autora belga és "La cosmètica de l'enemic." És increïblement curt, però magistral. Està tan plegat de diàlegs que sembla més una obra teatral que no pas una novel·la. Un altre bon exemple seria "Contra el vent del nord", de Daniel Glattauer.

3. També cal que apareguin un o dos elements fantàstics o humorístics, per donar un toc més original a la història. Com és el cas de Laia Soler o Carlos Ruiz Zafón.

4. Personatges estrambòtics, diferents, únics, especials, amb noms extravagants, pentinats extravagants, maneres de fer extravagants... Un exemple podria ser "Kafka a la platja" de Haruki Murakami, o també "La solitud dels nombres primers" de Paolo Giordano.

5. Un final inusual, inesperat, que trenqui amb totes les expectatives que tenia inicialment, que em provoqui ràbia, preocupació, incertesa, ganes de seguir llegint, incredulitat...Un final brillant, vaja. Un final que et deixi amb ganes de més. Un bon exemple seria el final de "Lolito" de Ben Brooks, o també el final de "Els Jocs de la Fam" de Suzanne Collins.

               

2 comentaris:

  1. Hey! Quina bona idea el repte! Per cert, m'encanta l'aire de primavera que té el blog! 🌸
    El comentarq que ve no té gaire a veure amb el repte, però és la primera publicació que he trobat. El cas és que s'acosta Sant Jordi (!!!!) i seria genial si poguessis fer una llista de recomanacions!
    Merci! :)
    P. D. Clares al poder!! ;)
    P. P. D. Potser el comentari està repetit però es que ho escric des del mòbil i mai no sé si s'ha penjat o no 😜

    ResponElimina
    Respostes
    1. Holaa! Clares al poder sempre jaja! Sí, la veritat és que m'hoe stava plantejant ja que l'any passat va ajudar a bastanta gent. La començaré a preparar ja mateix jjaj!
      Gràcies!
      Ens veiem <3
      Clar's4

      Elimina

Hola! Moltes gràcies per comentar dreamers!