Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 d’agost del 2014

EVE


 Heey dreamers! Avui toca un inici d'una saga distòpica, d'un tema molt típic però  a la vegada diferent. Un llibre que té aquell puntet que fa que t'enganxis, però sense arribar al punt de necessitar-lo.







FITXA TÈCNICA:




  Títol: Eve

· Autora: 
Anna Carey

· Saga: Eve

· Idioma: 
Castellà

· Persona: 
Primera 

· Pàgines: 219



SINOPSIS:

Setze anys desprès de que un virus mortal esborres del mapa a la majoria de la població mundial, el món és un lloc perillós. L'Eve, de divuit anys, no ha estat mai més enllà del perímetre protegit de la seva escola, a on ella i dos-centes nenes més  se’ls ha promès un futur com a professores de la Nova América. Però la nit abans de la graduació, l'Eve se n'adona de l'alarmant veritat que amaga l'escola i el destí horrible que l'espera. Desprès d'escapar-s .e de l’única llar que ha conegut, l'Eve s'embarca en un viatge llarg i perillós, en busca d'un lloc on sobreviure. Pel camí es troba amb en Caleb, un noi rebel que viu en aquell espai salvatge sense protecció. Separada dels homes des de tota la vida, a l'Eve l'aterren , però en Caleb aconseguirà poc a poc guanyar-se la seva confiança. Promet que la protegirà, però quan els soldats comencen a perseguir-los per caçar-los, l'Eve haurà d'escollir entre ell i la seva pròpia vida.



COM VAIG COMENÇAR:

Recordo aquesta saga molt bé perquè va ser la primera que vaig llegir amb el "nou sistema" jeje. Un sistema que us recomano per no gastar tant amb llibres. QUE BARATS PRECISAMENT NO SÓN Consisteix en comprar el primer en paper, que sempre és millor :) I els altres de la saga, triologia... en ebook o pdf. A mi m'està anant molt bé. La veritat és que odiava els ebooks i des de que tinc el meu "tresor" ( com m'agrada dir-li)ja no hi veig tants problemes, ja que puc posar marcadors, subratllar frases, afegir notes  que em faciliten moltíssim a les coses a l'hora de fer ressenyes. 








FRASES QUE TENEN MOLT A DIR

-----------------------------------------------------------------
"Estimar significa preocupar-se per algú, sentir que una persona ens interessa i pensar que el món sencer seria més trist sense ella."

EVE




-----------------------------------------------------------------



" Vaig començar a plorar quan vaig descobrir la veritat: l'amor era l’únic adversari de la mort, l'unica cosa capaç de lluitar contra les seves llargues i desesperades urpes.

Eve






-----------------------------------------------------------------



 Em vaig aixecar amb esforç i em vaig dirigir cap al llac. La nit era més fosca, l'aire més fred,  i el llac molt més gran i profund  que abans. Però no vaig mirar enrere. Havia d'allunyar-me d'aquell edifici, d'aquella sala, d'aquelles noies amb la mirada morta. 
Havia d'escapar. 

Eve




-----------------------------------------------------------------

" No em quedaria allà. No em rendiria. Encara que fos només per l'Arden, per la Marjorie, per l'Otis o per la meva mare.          << T'estimo, t'estimo, t'estimo,>>

Eve





-----------------------------------------------------------------
" No podia estar un altre dia a la casa, deixant-me morir. Encara que els soldats em trobessin, encara que caigués en ple desert, a l'ombra de les roques gegantines, havia de continuar. Al menys ho havia d'intentar.


Eve





-----------------------------------------------------------------




OPINIÓ PERSONAL:

Eve és una triologia distòpica que com moltes altres tracten d’epidèmies, virus i la fi del món tal i com el coneixem. Però té una cosa diferent. Alguna cosa que t'atrau, t'enganxa... però no fins el punt de necessitar-lo. He recomanat aquest llibre a moltes persones i la veritat és que a totes els ha encantat, definitivament si et van agradar els jocs de la fam i divergent, Eve hauria de ser a la teva Wishlist.


 És curt i ràpid de llegir, hi havia l'acció justa perquè el llibre no resultes aborrit. O sigi, molta acció. Potser l'Anna Carey escriu de manera molt descriptiva però àgil i ràpida i  però  no us enganyaré, amb aquesta saga he plorat, he rigut i m'he horroritzat. En definitiva que em tenia una mica "atrapada" 


Encara que una cosa que no m'ha agradat és que més o menys cap a la meitat del llibre, quan les coses estan entre la vida i la mort la protagonista es posi a pensar en com estima al Caleb. I bla bla i bla. I això em posava negra. Vull dir, vinga! T’estas escapant d’algú que et vol matar i penses en com l’estimes? Si hi havia algú que veritablement em queia bé era l'Arden ( una "amiga" o companya de viatge de l'Eve) valenta, forta, i tot i haver viscut enganyada igual que l'Eve, molt més llesta, i perfectament capaç d'adaptar-se i acceptar la veritat.

La parella que fan, ni m'agrada ni em desagrada. Fan bona parella si, però penso que podrien estar l'un sense l'altre. El llibre no brilla quan estan els dos junts. No cal, perquè cada un ja brilla per separat. 

Els personatges... a veure...


LA EVE  Està en aquell punt intermedi que no sé si m'encanta o no m'agrada.Al principi em cansava perquè la noia es comportava com una nena petita, molt, massa innocent. I em posava dels nervis. Però aleshores pensava: Com estaries tu si haguessis viscut tota la vida enganyada? Creient una veritat que era mentida? Amb els ulls tapats? I aleshores l'entenia una mica. Encara continuava sense agradar-me massa però definitivament m'encanta quan comencem a veure com és realment. La noia que faria el que fos pels seus, per conservar el seu amor. Aquella noia val la pena. És una protagonista boníssima, que em recorda moltíssim a la Katniss i a l'Amèrica. Com una barreja de les dues. Però només la podem veure en moments molt curts del llibre. 

CALEB Definitivament m'encanta! El fet que es digues de la mateix amanera que el germà de la Tris ( Divergent) em tirva una mica enrere, perquè bé.. ja sabeu. Però el cas es que es va guanyar la meva confiança rapidíssim, i potser no em deixarà un record que em marcarà sempre. Però jo recordo com em va arribar a captivar, simplement em feia riure com ell intentava que l'Eve no fos tan innocent. 



El final no em va agradar gens. Es com si hagués tallat el llibre a la meitat. Ens deixa a mig capítol, de manera que necessites el següent però ja.SPOILER Em sembla molt fort, que desprès d'haver d'aguantar els comentaris de com d'enamorada estava del Caleb a la que li diuen que ell no pot entrar ella sigui capaç d'abandonar-lo a fora i entri! FI SPOILER


El millor? L'acció, L'Arden i el Caleb 
El pitjor? El final i l'Eve 



                                                   NEVER TRUST A DUCK!






Heey dreamers! Ahir vaig tenir uns petits problemes tècnics i per això penjaré la ressenya avui. Una ressenya de l'inici d'una triologia que a mi, personalment no em va ni encantar ni desagradar. Una triologia igual però diferent.Ni més ni menys que Eve!


PD: Us agrada el nou disseny del bloc o preferieu el d'abans? Ja ho podeu votar a l'enquesta!