Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 de juliol del 2014

THE MAZE RUNNER

THE MAZE RUNNER ( EL CORREDOR DEL LABERINT )

Hey dreamers ! Avui toca un llibre que no havia llegit per por al que podia trobar. Un llibre que desprès de tants anys dubtant em vaig decidir a llegir l'altre dia. Un llibre fantàstic, treballat i perfecte pels fans de les distòpies. Per a mi va significar moltíssim i de veritat espero que per a vosaltres també. 




FITXA TÈCNICA:




Títol:
 The maze runer / Correr o Morir/ El corredor del laberint

· Autor:
 James Dashner

· Saga: The maze runner

· Idioma: Català ( Jo el vaig llegir en Castellà)

· Persona: Tercera







SINOPSIS:

MEMORITZA. CORRE.  SOBREVIU.

" Benvingut al Clar. Veuràs que una vegada a la setmana, sempre el mateix dia i a la mateixa hora, ens arriben queviures.  Una vegada al mes, sempre al mateix dia i a la mateixa hora, apareix un noi nou, com tu. Sempre un noi. Com pots veure, aquest lloc està encerclat per murs de pedra... Has de saber que aquests murs s'obren al matí i es tanquen a la nit, sempre a l'hora exacta. A l'altre banda hi ha el laberint. De nit, les portes es tanquen ... y, si vols sobreviure no has d'estar allà aleshores. "

Tot segueix un ordre... però, al dia següent sona una alarma. Significa que ha arribat algú més. Per sorpresa de tots, és una noia.


La seva arribada vindrà acompanyada d'un missatge que canviarà les regles del joc.




COM VAIG COMENÇAR:

Val. Ho admeto. Li tenia al·lèrgia a aquesta saga. Però es que era com... no ho sé. Al saber que no hi ha gaire per no dir gens  tema amorós m'estava fent enrere. Pensava.. apa! Una distòpia sense tema amorós no me la podré empassar. Massa densa. I mira. Com sempre m'equivocava. ADORO AQUEST LLIBRE. Es simplement genial. Són cinc-centes pàgines que passen volant. De veritat. Jo me'l vaig endur a la platja i ( posat seriós ) Nois, noies, us asseguro que, llegir a la platja és un dels grans plaers de la vida. I encara més si és aquest llibre. Estic segura que la majoria ja ho heu fet. I si no, doncs proveu-ho!

                                                  




FRASES QUE TENEN MOLT A DIR:


Primer de tot us he d'informar ( als que no l'hagueu llegit ) que els clarians tenen un vocabulari una mica.. com dir-ho? Nou. I que no el sé traduir. Per exemple " clonc " vol dir ejjem.. caca. Pel suro.. bé no cal aquesta informació tampoc. 
---------------------------------------------------------------

I en Thomas sabia que mai oblidaria aquelles paraules:
- Encantat de conèixe't, pingajo- va dir el noi- Benvingut al Clar. 

Thomas & Alby



-----------------------------------------------------------------

" Escrit al paper, amb lletres negres i gruixudes, hi havia SIS paraules:


ELLA ÉS L'ULTIMA.
NO N'ARRIBARÀN MÉS.”.





-----------------------------------------------------------------



   Vam ser tu i jo, Tom. Els vam fer això a ells. A nosaltres.

Teresa



-----------------------------------------------------------------

" Ho podem fer- va afirmar ella en veu baixa.
Al sentir-la dir això, es va preocupar encara més.

- Hostia, tinc por.

- Hostia, ets humà. Hauries de tenir por.

Thomas & Teresa



-----------------------------------------------------------------------------------------------------



" Li ho havia promès!- va cridar, i es va adonar que, mentre ho deia, a la seva veu l'acompanyava alguna cosa que no anava bé. Gairebé tocava la bogeria-. Li havia promès que el salvaria, que el portaria a casa! Li ho havia promès!"

Thomas



---------------------------------------------------------------


THOMAS EDDISON
ALBERT EINSTEIN
ISAAC NEWTON
GALLY GALILEO
MARE TERESA
CHARLES DARWIN





OPINIÓ PERSONAL:

Definitivament, m'encanta aquest llibre! Ara dubto que el que em llegeixi desprès d'aquesta saga hi tingui alguna cosa a fer. És un llibre excepcional! Amb aquest llibre m'he emocionat ( i molt), he cridat de la frustració, he passat por , moments d'alegria, però sobretot he passat intriga. És un llibre d'aquells que són un gran interrogant i que a mesura que avances en comptes d’aclarir-se les coses encara estan més confoses. La veritat no m'esperava cap ni un dels girs sobtats que he viscut LLEGINT-LO. 



És simplement un gust llegir llibres que marquen tant, que estan ben elaborats, que et fan pensar i encara que mai pensava que ho diria llibres en els quals l'amor no és el tema principal. De fet en aquest llibre d'amor res. Del que em vaig enamorar bojament va ser dels nois del Clar, no com m'enamoro de' Patch o d'en Tobias. Sinó com t'enamores en veure tants nois units per un objectiu, lluitant per sobreviure, quan tot ( i no exagero) TOT els diu a crits que deixin de lluitar, que es rendeixin. I que continuïn allà, dia a dia, ajudant-se, sobrevivint. Diu molt d'ells. S'han convertit en els meus ídols.






Aquest llibre té llum pròpia, brilla d'esperança, però també e dolor. Ara mateix en James Dasher acaba de passar al club dels meus escriptors preferits. Perquè s'ho mereix. Sí, senyor. El que ha escrit és un miracle, ÉS ART. I jo estic aquí intentant que el mon coneixi aquest art i el valori com és mereix. 


Feia temps, potser anys que no llegia un llibre tant bo. Brillant. No hi abunden els diàlegs, però tampoc és un llibre pesat. Amb massa. Bé potser sí, però estàs tan però tan enganxat a la història, intentant trobar la resposta a les preguntes que t'has formulat que ni te n'adones. Que si enganxa? Més que la superglue. SIMPLEMENT INCREÏBLE, té una trama genial i única, no s'assembla a les altres que havia vist fins ara. Bé, fins que arriba a la part del "dESTELLO" llavors si que s'assembla a altres distòpies.



Ara vaig a comentar una cita de les que he posat, l'última per ser més concreta, ja sé que no ho havia fet mai però... mare meva... aquestes paraules em van trencar. Em van tallar a trossets. Va ser horrorós. Calia? De veritat James calia? Crec que no... Feia temps que no plorava tant.. vaig sentir el dolor d’en Thomas a cada cèl·lula del meu cos, i això mata gent. Mata.



Estic super intrigada i molt desconcertada amb el tema que la Teresa es va escriure al braç  SPOLIER CRUEL és bona. És així de veritat? Són bons?. Impossible. No pot ser. Però ho va escriure per alguna cosa no? MARE MEVAA quin embolic! FI SPOILER




Els personatges... a veure... 

EN THOMAS Em sembla un protagonista genial. Em va caure bé des del primer moment! I no m'ha deixat de sorprendre gratament a mesura que el llibre avançava. El millor? La seva sinceritat, la seva capacitat de reparar els errors, sap que s'ha equivocat i ho intenta compensar, arreglar-ho. I això m'encanta. No es deixa intimidar i és veu d'una hora lluny la seva intel·ligència. Clarament,( segons el meu parer) està pensat per ser líder.



EN MIHNO  El millor! Em va encantar des del primer moment! GENIAL! És la canya! La seva manera de dir les coses. De lluitar. De tirar endavant. Admirable. Tant de bo tingués el seu coratge. La seva fortalesa...Però sobretot el que em va encantar d'ell van ser els somriures que em va arrancar, no perquè fos graciós, sinó per la seva manera de fer... feia gràcia sense voler-ne fer.




EN NEWT Què dir d'ell? A part de que és un dels que m’ha caigui bé en tots els moments no hi ha massa cosa més.  Crec que de moment ni d'ell ni de la Teresa se'n poden dir masses coses, s'haurà de veure. Simplement m'encanta com treballen tots tres junts. 

El final.. em va desconcertar bastant. Molt. Moltíssim. Ara s'haurà de veure que passa a la resta de la saga, que ja me'n moro de ganes! NO SÉ SI LA SAGA SENCERA BAIXARÀ DE NIVELL, PERÒ ARA ESTIC FET LA RESSENYA DEL PRIMER, NO DE LA SAGA SENCERA, AIXÒ S'HA DE TENIR EN COMPTE. i ARA NO EM PREGUNTEU PERQUÈ PERO TINC LA SENSACIÓ QUE MORIRÀN MOLTS PERSONATGES! NOOO! PER FAVOR NOO EH!




El millor? TOT
El pitjor? L'ultima cita
                                                   


NEVER TRUST A DUCK!

HEEY DREAMERS! 

Aquesta setmana toca un llibre màgic, únic, incomparable i sense dubte part de la millor triología que he llegit. Ni més ni menys que...

                         EL CORREDOR DEL LABERINT







RECORDEU! FALTEN QUATRE DIES PER FINALITZAR EL CONCURS! TOTS A VOTAR! QUI SERÀ LA GUANYADORA? 

BOOKTAG AMB L'ARIA365 AVUI!