Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 de maig del 2014

DELIRIUM

DELIRIUM


Hey dreamers ! Avui tenim una ressenya que ha guanyat amb MOLTA diferènciaa!!! Avui tenim DELIRIUM! Una primera part perfecta d'una saga CASI perfecta. Et farà veure la importància de la deliria nerviosa a les nostres vides. ESTIMA i DEIXA ESTIMAR <3


Si construissim la societat Perfecta, seria perfecta de veritat? És l'amor el que fa que una societat es descontroli? Es l'amor la causa de tot? És una malaltia o un sentiment? 







FITXA TÈCNICA



Títol: Delirium

· Autor: Lauren Oliver  


·  Idioma: Català


·  Persona: Primera

Ssaga: Delirium



 Pàgines: 411







SINOPSIS:



SEGLE XXII 
L'Amor ha estat diagnosticat com una malaltia perillosa considerada l'origen de tots els mals de la humanitat.

A LA LENA 
li falten 95 dies per a la cura,una operació obligatòria per extirpar el rastre de la Malaltia  i entrar a formar part d'una societat uniforme i sotmesa, on tothom té el camí marcat. 

EL COMPTE ENRERE
avança inexorablement cap al fatídic dia de la cura, quan apareix l'Àlex , un membre de la resistència.

La Lena haurà de prendre la decisió més dificil de tota la seva vida. 












COM VAIG COMENÇAR?

He de dir-vos la veritat... Abans d'aquest llibre vaig llegir la saga "Juntos" que és pràcticament igual ( en versió una mica més cutre penso) i vaig cometre el GRANDISSIM ERROR de llegir-lo just desprès! Doncs, RESULTAT! Sis llibres seguits del mateix tema i diferent protagonista és mooooolt pesat!  

El cas, que com molts ja sabeu aquest llibre em va encantar , però si que la saga se'm va fer una mica pesada, ja sabeu..

Deixant de banda això é sun d'aquells llibre que dius:

- Buahhh! Odio que m'encanti tant!

És una història verdaderament bonica sobre la força de l'amor. Que tot i que no sempre va ser gaire " lleuger" de llegir no me'n penedeixo GENS!


Ja el tenia a la meva llista sabeu? Però era d'aquells que els mires a la llibreria i dius.... ja el compraré a la pròxima... I així fins que no reacciones! 

Recomano llegir-lo , ja que ÉS un gran llibre, deixant de banda el final del llibre  i el final de la saga. 








      

FRASES QUE TENEN MOLT A DIR



" – He dit que prefereixo l'oceà quan és gris. O no ben bé gris.  Més aviat d'un color pàlid, intermedi. Em fa pensar que alguna cosa bona està a punt de succeir. 





-------------------------------------------------------------------------
La pregunta va ser: " Voldràs que ens veiem demà?"
I la resposta va ser: "Si"






-------------------------------------------------------------------------


" Intento dormir , però sento un dolor penetrant i angoixant que m'oprimeix el pit, i sento un enyor i un desig de l'Àlex tan intensos que és com si una navalla m'esquincés les entranyes, em travessés els òrgans, un per un, desstrossant-me; i l'únic que puc pensar és: això em matarà, em matarà, em matarà.. I TANT ME FA.







-------------------------------------------------------------------------

-M'agrades de debó, Lena. Em creus ara?
- Sí.
- Et puc acompanyar a casa?
- Sí.
- Et puc veure demà?
- Sí,sí,sí...






-------------------------------------------------------------------------

" M'aclapara una profunda tristesa per tot allò que es va perdre, i sento ràbia contra aquells que s'ho van endur. La meva gent, o, si més no, la meva antiga gent. Ara ja no sé qui sóc, ni a on pertanyo.
Bé, això no ´s del tot cert. L'Àlex. Sé que pertanyo a l'Àlex. 




-------------------------------------------------------------------------


- Ho dic de debó- S'aparta els cabells de la cara, mirant-me, fixament-. Jo estava equivocada, saps. Recordes el que et vaig dir al començament de l'estiu? Pensava que tenies por. Pensava que eres massa poruga per córrer cap risc- El somriure trist li torna als llavis-. I en realitat has resultat ser més valenta que jo. 







-------------------------------------------------------------------------

“L'amor, la més mortal de totes les coses mortals: et mata tant quan el tens com quan no el tens.

Però no és ben bé així.
El qui condemna i el condemnat. El botxí; l'acer; l'indult de darrera hora; la respiració entrallada, el cel blau ple de núvols i el gràcies, gràcies, Déu meu.

L'amor: et matarà i et salvarà alhora.







-------------------------------------------------------------------------





OPINIÓ PERSONAL

Aquest llibre és GRAN. GRAN.  



       GRAN


Per què tot i que hi ha  molts llibre amb el tema, amor... aquest l'ha captat completament. M'ha fet reflexionar sobre el fet d'estimar i de ser estimat. L'amor... 

UN LLIBRE QUE VA COMPLIR TOT EL QUE ESPERAVA I MÉS. Una trama molt ben pensada, de fet crec que està tot cuadrat, la malaltia, la cura, vamos que hi va haver un moment que estava tant a dins del llibre que em vaig arribar a questionar a veure si l'amor era una malaltia o no... pensava .. però tenen raó.. els símtomes són els mateixos... ( si, els he viscut i per desgràcia al llibre no esmenta que l'amor tambè pot marxar sol )  bufff... a mi m'ha fet pensar MOLT, MOLT! I a part em vaig enamorar bojament de l'Àlex... ( ja parlarem del final ja) 



Que més? Ah si.

ADVERTENCIA DREAMERS,


Delirium és un llibre dens, molt dens. Que vull dir amb això? Que vigileu, si no l'heu llegit i esteu pensant fer-ho. Busqueu una temporada en que no aneu gaire atabalats, i que evidentment no acabeu de llegir una saga d'aquelles "grans" tipus Memories d'Idhún.

El que ve a dir és que és un llibre complicat ( ja m'enteneu) i lent de llegir perquè els diàlegs no abunden.


A PARTIR D'AQUEST PUNT, SI NO HAS LLEGIT 

DELIRIUM PARA! LA RESSENYA HA ACABAT PER A 

TU! 



En fi, ANEM A PARLAR .... DEL FINAL! QUE *** és això!!!??? ( suposarem que no he llegit els altres) Com ha pogut? **** és que em fot molta ràbia perquè ho fan gairebé tots els autors!! Fa falta que matin als personatges? Cal? Que nosaltres ho passem fatal ! 


Estimats autors, 

Estic cansada de perdre gent, controleu-vos, algun dia agafaré una depressió impressionant. A veure que hi feu al respecte llavors.

amb amor,

Clara





Tant pillada d'ell que estava... va ser com si em clavessin un punyal... Ella ho deixa tot, per ell... i al final acaba així.... NO!!!!


Deixant de banda el tema final... Uhhhjj! Es que em posa negre! Si si! Ja se que amb això és com Romeu i Julieta , que és trist però bonic a la vegada... Però a mi em va fer mal  val? O sigui que per favor si us preocupéssiu  per la salut mental dels vostres lectors no mataríeu als personatges com que es pinta les ungles! 

Estic aquí descarregant la ràbia acumulada amb la Cassandra, la Veronica, el Rick.... i tants altres... ( Sobretot les dues primeres. US ODIO <3!)






BÉ... QUE M'EMOCIONO.... ANEM AL GRA


I ara... personatges <3

  • LENA: A veure... al principi li tenia ràbia... tenia por de la vida... por d'estimar... només volia ser el que s'esperava d'ella. Res més. I a mi, això em posava NEGRA! Però EL CANVI QUE VA FER AL CONEIXER L'ÀLEX... les ganes de viure.. d'estimar i de ser estimada. D'emmalaltir de deliria nerviosa.. En resum.. que vaig començar odiant al personatge ( menys pel fet de que feia Atletisme com jo <3 jejej) i al final em va acabar encantant!



  • ÀLEX: M'encanta! La clau de tot! El canvi de la Lena. El seu caràcter, tot ... ell.. es PERFECTE!!! Oixxx es taan asdfghjk<3 Perdoneu, ara semblo boja... jejej En tot cas, no es mereixia el que va passar al final! Sabeu que sempre que corro penso en ell? :) Intento transmetre l'alegria que li va transmetre la Lena el primer cop que la va veure, aquell dia que va cridar -Halanaa!!. Corro per ell, amb alegria, passió i sentiment. 









16 de maig del 2014

Heeey dreamers !!! <3 

COM SEMPRE US PORTOOO NOVETATS!!!


- Espero que Participeu més al concurs, perquè de moment em van arrivant creacions però encara no tenim el mínim! ( 15) Encara queda 1 mes sencer així que espero no haver de suspendre'l! :)

- M'HEU DE PERDONAR... perquè aquesta setmana he deixat el blog ABANDONAT! A veure, hi he entrat cada dia, ( com sempre ) i he llegit TOTS els vostres coreus. Però sabeu aquelles setmanes que se t'acumulen tots els exàmens de cop? Doncs a mi m'acaba de passar! I aquest és el motiu pel qual no he pogut respondre a ningú aquesta setmana... PER FI DIVENDRES!!! RES, QUE AQUEST CAP DE SETMANA JA HO TINDREU TOT CONTESTAT! 
Us haig de fer un petits recordatoris :)


1) Com hu vist a Adolescents.cat han canviat el sistema per comentar, de manera que ja no puc fer Spam. Us haureu d'acostumar a entrar al blog buscant a google


flyingwithbooks4 

i ja us sortirà el blog :)

AQUESTA SETMANAAAA PER MAJORIAAA ABSOLUTAAAA ( GAIREBÉ) 


DELIRIUM!!!!




ENS VEIEM  <3