Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 de maig del 2014

HARRY POTTER I LA PEDRA FILOSOFAL




HARRY POTTER I LA PEDRA FILOSOFAL


Hey dreamers ! Avui us porto una ressenya molt significativa, que a la majoria us farà tornar a aquelles tardes ( sense deures) en que pensaves que no podies ser més feliç simplement amb el llibre el suc i l'entrepà de Nutela mmmh( en el meu cas). Us farà tornar a viure moments oblidats i tornar a aquells records enterrats. Prepareu-vos per llegir la ressenya de l'inici de l'aventura del nen que va sobreviure!


Sens dubte la Saga que ha marcat la meva vida. I la qual em va fer enamorar-me de la lectura. Li dec tot i espero fer una ressenya digna.

Com molts ja haureu vist, això no és una ressenya per convèncer perquè us el llegiu ( ara que si algú no ho ha fet endavant, val més tard que mai) és una ressenya perquè revisqueu amb mi tots els records i sentiments que vau sentir en aquell moment.









FITXA TÈCNICA



   





Títol: Harry Potter i la pedra Filosofal

· Autor: J.K Rowling

·  Idioma: Català 


·  PersonaTercera

SagaHarry Potter



 Pàgines: 271







SINOPSIS:



Harry Potter és orfe i viu en unes condicions infrahumanes a casa d'uns tiets despietats fins al dia que descobreix les seves dots de bruixot i és convidat a l'escola de màgia i bruixeria. Allà, a més d'aprendre l'ofici, haurà de combatre Voldemort, que encarna les forces del mal, i defensar la joia de l'escola, una pedra filosofal que, segons sembla, n'hi ha més d'un que la vol trobar.







COM VAIG COMENÇAR?

La meva mare... que m'obligava a llegir. I jo no volia ! Ara ho recordo i penso: " que fort, jo ? Dir que no a un llibre?". Tot té una explicació  però :) Era cosa d'orgull, jo no volia admetre a davant de la meva mare que ja havia començat Harry Potter i la pedra filosofal d'amagat i que n'estava enganxada. No volia, de cap de les maneres donar-li la raó. Així que ja veieu... al final em vaig empassar l'orgull i li vaig demanar el segon jejej :) 

Us juro que aquest llibre en concret m'ha acompanyat a tot arreu. A vingut amb mi a la platja, a la piscina, a la muntanya, fins i tot menjava amb el llibre al davant! I com que bé... tenia nou anyets molt cuidadosa no era amb els llibres està una mica  "tacat" jejej :( verguenza ajena   Doncs que en resum, Harry Potter va ser el meu primer llibre, i aquest en concret, va ser el primer llibre que me va fer sentir, riure, i necessitar llegir-lo cada dia. A partir de llavors vaig començar el canvi que em va convertir en qui sóc ara. Una addicta a la lectura!!!!! 


Si em demanen: Resumeix la teva infància. Jo amb dues paraules en tinc prou. HARRY POTTER.














      

FRASES QUE TENEN MOLT A DIR



" – ESCOLA DE BRUIXERIA HOGWARTS

  • DIRECTOR: Albus Dumbledore
  • ( Ordre de Merlí de primera classe, Cavaller de Warlock, Membre d'Honor de la Confederació Internacional de Bruixots )
Benvolgut senyor Potter,

Em plau informar-vos que heu estat admès a l'Escola de Bruixeria Hogwarts. Aprofito l'avinentesa per fer-vos arribar la llista dels llibres i el material que necessiteu per seguir les classes.

El curs comença l'1 de setembre. Espero el vostre mussol abans del 31 de juliol.

Afectuosament,

Minerva McGonagall
Directora adjunta




-------------------------------------------------------------------------
Hogwarts,Hogwarts,Hoggy Warty Hoqwarts,
Per tu volem ser il·luminats,
tan si som vells i calbs
com nens de genolls pelats.
Ara ens pots omplir d'idees,
de matèria interessant,
ja que al cap solshi tenim
pardals que volant se'n van.
Explica’ns allò que ens cal,
torna’ns el que hem oblidat,
fes el que puguis, serem aplicats,
i aprendrem fins que el cervell sigui avariat.



-------------------------------------------------------------------------


" - Mira allà.
- On?
- Al costat del pèl-roig.
-Aquell de les ulleres?
- Li has vist la cara?
-Has vist la cicatriu?






-------------------------------------------------------------------------

-Wingardium Leviosa!- cridava , movent els braços com si fos un molí de vent.
-Ho dius malament-va sentir el Harry que deia l'Hermione- Has de dir:Wing-gar-dium Levi-o-sa, fent la "gar" llarga i suau.





-------------------------------------------------------------------------

-Harry Potter- va murmurar.
El Harry va intentar fer una passa enrere, però les cames no el van seguir.
- Veus en què m'he convertit?- va dir la cara-



-------------------------------------------------------------------------


- Hi ha molts tipus de coratge- va dir el Dumbledore- S'ha de ser molt valent per enfrontar-se al enemics, però s'ha de ser igual de valent per enfrontar-se als amics. Per això concedeixo deu punts al senyor Neville Longbottom.






-------------------------------------------------------------------------

“De totes les nits de la seva vida, per al Harry aquella havia estat la millor. Millor que la nit de nadal, que haver guanyat el partit de quiditch, que haver vençut el troll muntanya... Mai, mai oblidaria aquella nit.






-------------------------------------------------------------------------
"Faltava un minut perquè tingués onze anys. Trenta segons... Vint...Deu...Nou...Potser despertaria el Dudley, només per emprenyar-lo...Tres...Dos...Un...

BUM!

La cabana sencera va tremolar i el Harry es va incorporar. Es va quedar rígid, mirant fixament a la porta. Hi havia algú a fora, algú que picava perquè volia entrar.





-------------------------------------------------------------------------



OPINIÓ PERSONAL

Que dir? Només gràcies per ser la meva inspiració, per ajudar-me a ser jo. de veritat no us podeu arribar ni a imaginar com ha influït aquest llibre a la meva vida... Sense haver-lo llegit, aquest bloc no existiria i jo no seria una addicta a la lectura i segurament no seria qui sóc. Potser seria Belieber? Potser Directioner? Mai ho sabré perquè vaig llegir-lo, i si ja sé que tot el que he escrit és molt cursi i tal ( ho sé oh sé)Però va ser la millor decisió de la meva vida( de moment).


Anem al llibre:

La primera part d'una saga sempre és introductòria. Però la veritat Harry Potter i la pedra filosofal és una de les primeres parts que més m'ha agradat. JAJAJAJ Però si vaig estar envejant el Harry durant anys! Per què ell i no jo? Jjaja ara ric ehh però us juro que a les 12:00 del meu onzè aniversari estava esperant desperta al balcó que arribés el mussol amb la carta. Si, va ser un dels aniversaris més durs i tristos de la meva vida. L'esperança que tenia va marxar de cop:( M’enredorto de com plorava asseguda al balcó, per la carta que no havia arribat, per l'oportunitat perduda, per no tenir màgia en mi, però sobretot plorava perquè una part de mi va marxar. Recordo que vaig cridar NO EXISTEIX! 

Ara ric, però en aquell moment es van desfer tres anys d'esperança.



En fi, deixant de banda les meves desil·lusions, anem al llibre, Un llibre que quan el llegies et donaven unes ganes immenses de viure les aventures que ells vivien. D'entrar al Gran Saló, de tenir la teva pròpia vareta, el teu propi mussol, de fer Defensa contra les Forces del Mal i Pocions, de jugar a Quiddich però sobretot de formar part del trio. Fer amistat amb els Weasley i d'Odiar el Malfoy i els seus" seguidors ".SER, I VIURE. 

FORMAR PART DE LA HISTÒRIA DEL NEN QUE VA SOBREVIURE.









BÉ... QUE M'EMOCIONO.... ANEM AL GRA


I ara... personatges <3

  • HARRY: No trobo manera de descriure quan ha significat per mi per això li escric una carta . ( Estic fatal, ho sé igual que sé que la majoria us sentireu identificats amb la carta)

Estimat Harry,  

Per tothom vas ser el nen que va sobreviure, i què vas ser per mi? Per mi ho vas ser Tot. TOT. Vaig viure amb tu, vaig estimar amb tu, vaig morir amb tu, de fet, jo era tu. 

Et dec la meva felicitat i la meva infantesa. No tinc manera de tronar-te el que has fet per mi.   Vas ser el meu amic quan em donaven l'espatlla , em vas permetre entrar a la teva vida, conèixer els teus secrets.... I sí, t'he de confessar que mentre escric això estic plorant en silenci ( sí, de veritat) I no, no són llàgrimes d'alegria. Són llàgrimes de tristesa i agraïment. Ploro pel que m'has donat, Felicitat companyia.. però també ploro perquè t'estic perdent. Ja t'he començat a perdre. Com més gran em faig més lluny estàs de mi. Ja no et trobo quan et busco, ara trobo a altres personatges ( Tobias, Tris, Thomas, Katniss...). I això m'entristeix, perquè no és just. Tu m'ho has donat tot però sense voler jo et vaig oblidant. 

Vam passar junts part de la meva infància, vaig creure en tu i en la màgia durant quatre anys. Demanant cada any pel meu aniversari veure't, ni que fos un cop. Però ningú em va dir que arribaria aquest moment, un moment en que t'he de dir adéu. Que gràcies pels anys passats. Que no t'oblidaré. Però no puc. No puc deixar-te marxar. com A MÍNIM NO DEL TOT. La intenció d'aquesta carta era dir-te el que signifiques per mi però acabarà sent una carta de comiat. M’estic fent gran Harry,i t’estic oblidant .Desprès de ser la teva seguidora més fidel, de tenir xapes, motxilles, pòsters, bolis, estoigs, tasses, fins i tot la teva vareta edició limitada! Encara guardo tot això com el meu tresor més preuat. 

Sé que hi ha milions de nens que necessiten la teva màgia. I per això et deixo marxar.  A casa meva per exemple, hi ha la meva germaneta de deu anys que ja va pel calze de foc. Dóna-li tot el que em vas donar, dóna-li alguna cosa per recordar i ella mai t’oblidarà. Acompanya a la meva germaneta com em vas acompanyar a mi, els meus llibres ara són seus, ella et necessita més que jo. 

Encara que ara ja no pensi sempre en tu, al meu cor hi tens un espai que ningú et traurà. Mai, mai, mai pensis que et substituiré. 


Fins sempre i  gràcies.

Clara.






Perdoneu per la carta dreamers, l'emoció ha pogut amb mi. Potser alguns l'heu entès o a altres us ha semblat una tonteria. Sé que no està ben estructurada i està desordenada però jo només volia que sentíssiu per un moment el que jo vaig sentir durant tants anys...PERDONEU .



  • RON :M'encanta! És l'amic perfecte! ELS WEASLEY SÓN LA CANYA! M'encanten tots! ( el Percy no) Tornant al Ron, els seu comentar-is em feien pixar-me de riure ! Igual que la seva fòbia amb les aranyes! jejej Ell és lleial com ningú. I només per això ja es va merèixer el meu respecte des del primer moment a l'andana 9 i 3/4. I a part dona aquell aire de confiança... de "hogar"...





  • HERMIONE: La meva neneta repel·lent preferida! Va començar sent l'aneguet lleig en aquest llibre! Però amb una intel·ligència impressionant! M'encanta ! I la Emma Watson la clava al màxim! D'ella he aprés tant :) He madurat amb ella ( amb el Ron no, va tardar més el pobre) i com el Ron dona aquella sensació de calidesa... que és imprescindible pel grup ( com el ron) SÓN NECESARIS.








 100/100

9 de maig del 2014

Heeey dreamers <3 

PRIMER DE TOT

Moltissimes gràcies per seguir amb mi cada divendres  ! De debó que us ho dec tot <3


AQUESTA SETMANA HARRY POTTER I LA PEDRA FILOSOFAL! 







Us haig de fer un petits recordatoris :)


1) Com hu vist a Adolescents.cat han canviat el sistema per comentar, de manera que ja no puc fer Spam. Us haureu d'acostumar a entrar al blog buscant a google


flyingwithbooks4 

i ja us sortirà el blog :)

2) Com ja sabeu aquest trimestre tenim CONCURS! Espero que participeu! Ja he començat a rebre creacions <3 Més infoa l'Apartat Concursos !



ENS VEIEM  <3