Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 de març del 2014

ALLÀ ON ELS ARBRES CANTEN


ALLÀ ON ELS ARBRES CANTEN
Hey dreamers ! Avui toca un dels llibres més preciosos de la història. Un llibre que a mi, personalment, m'ha fet somiar. 




FITXA TÈCNICA:





   Títol:  Allà on els arbres canten.

·  Autora: Laura Gallego

·  Saga: Llibre únic

·  Idioma: Català 

·  Persona: Tercera

·  Pàgines: 477


Jo vaig comprar l'edició limitada sense saber-ho i resulta que a dins el llibre vaig trobar un sobre amb dus postals de la Viana :)





SINOPSIS: 

La Viana, l'única filla del duc de Rocagrisa, està promesa a Robian de Castellmar des que eren petits. 

Tots dos s'estimen i s'han de casar a la primavera. Però, durant les festes de celebració del solstici d'hivern, un home d'aspecte ferotge avisa el rei de Nòrtia i un dels seus cavallers de l'amenaça dels bàrbars de les estepes. I tant Robian com el duc es veuen obligats a anar-se'n a la guerra.

En aquestes circumstàncies la Viana no pot fer altra cosa qu esperar que el seu promès torni. I, potser també, fer cas de les llegendes que s'expliquen del gran bosc. 







COM VAIG COMENÇAR:

Jo em vaig llegir aquest llibre per l'AUTORA i si, escric AUTORA amb majúscules perquè és el que ella és. No he trobat cap llibre, repeteixo CAP que tingui tant de poder per la manera com està escrita. No sé si m'enteneu... Ella escriu d'una manera que fa que sentis, visquis t'emocionis amb el personatge... Ara que jo això ho dic perquè m'encanta com escriu, però potser una altra persona no ho suporta. Perquè de gustos, colors noi.




NOVETAT: 

atenció perquè he trobat una pàgina web on es poden veure els inicis dels llibres. Si algú vol començar el llibre o simplement veure de que va que entri al link! Hi ha sencer tot el primer capítol 

http://previewlibros.grupo-sm.com/13BFB2DB-CD5E-4B93-A5F7-91E4001AED13.html








                                        






BREU RESUM + FINAL OBERT ( NO CONTÉ SPOILERS )

La història passa a l'edat medieval a un regne anomenat NÒRTIA. La nostra protagonista, la Viana és la filla del Duc de Rocagrisa, un noble d'alt llinatge. La Viana havia de ser casada amb Robian de Castelldelmar un noble de la seva mateixa edat i del qual ja n'estava enamorada. Tot semblava perfecte fins a l'arribada dels Bàrbars, fet que crearà el caos, la guerra. I segons el que s'explica, una guerra perduda ja que es diu que els Bàrbars són invencibles. 

El temps de Pau acaba, i la Viana veu com tots els soldats ( incloent el seu pare i el seu promès) van a aturar els bàrbars. Mentrestant la Viana es queda escoltant històries de l'anomenat Gran Bosc. Un bosc on ningú s'hi ha atrevit a entrar. Ningú hi ha entrat i encara menys endinsar-se a les seves profunditats. I si algú ho ha fet, mai no n'ha tornat. 


CITA 1 ( pg 27)

-No- va continuar dient l'Oki-. Avui ha arribat el moment de parlar dels misteris del Gran Bosc.

Es va sentir un murmuri de temor entre els comensals. 
La Viana va reprimir un calfred.



CITA 2 ( pg 28)

El gran bosc, es deia era el refugi de trols i de follets, de bruixots i fetilleres, de fades i elfs, d'espectres i fantasmes. S'alçava, silenciós, com una ombra amenaçadora.




Que passarà  Nòrtia? Quin es el secret del gran bosc? Li serà fidel al seu promès o el seu cor s'enamorarà d'un altre home? Aconseguiran els soldats salvar Nòrtia dels bàrbars? Són invencibles?





OPINIÓ PERSONAL:(A PARTIR DE CERT PUNT ( AVISAT) CONTÉ SPOILERS)

Aquest llibre té la història d'amor més maca de tots els temps... tant perfecta i imperfeta a la vegada... tant real i irreal... tant humana i inhumana ... tan FANTÀSTICA.




Us he de confessar que el fet que estigues ambientada a l'edat mitjana em tirava una mica enrere, que dic una mica? Em tirava molt enrere. Sempre he sigut anti edat mitjana, no sé se'm feia molt carregós els vestits, el corsé, les guerres.. ja sabeu... no és massa del meu estil. Per això quan vaig veure la portada i la sinopsis del llibre la meva reacció va ser:





Però Recordeu sempre aquestes paraules perquè són MOLT CERTES :


NO JUTGIS UN LLIBRE PER LA SEVA PORTADA!


M'alegro tantíssim d'haver decidit donar-li una oportunitat ! :) Sinó m'hauria perdut un llibre tan preciós, bonic, romàntic... tant enfi... sense paraules. Una història d'amor eterna. PELL DE GALLINA EN ALGUNS MOMENTS :$
Així que: Si com a mi no us va massa el rotllo medieval o no us crida l'atenció aquest llibre DONEU-LI UNA OPORTUNITAT ! I veureu que les aparences enganyen!!



A PARTIR D'ARA POTS TROBAR ALGUN SPOILER:



Els personatges... a veure... que dir...?

La Viana.. al principi no m'agradava massa.. la trobava molt dèbil, que depenia molt de la Dorotea.. massa típica però en el moment que va matar el seu "suposat  marit" vaig canviar totalment la meva opinió sobre ella. Com més s’enfortia amb en Llop més positiva era la meva opinió. I que es tallés els cabells va ser el pas definitiu. La Viana va fer un canvi espectacular va passar a ser la noia dèbil i poca cosa a ser tant forta com  per aventurar-se a entrar  al Gran Bosc. Només per aquest canvi.. ja M'ENCANTA :)



L'Uri... aix.. es el que més m'agrada de tot el llibre. És un personatge diferent.. no és el típic noi dels llibres :) però el fet de que sigués un arbre va ser massa per a mi per alguns moments... Tot i que ja ho suposava em vaig quedar ( No pot ser!) Enfi que el llibre no seria el mateix sense l'Uri. Podries trobar un altre Llop, una altra Viana, però no un altre Uri. 





El Llop.. M'ha agradat molt aquest personatge.. però li he trobat un no-sé-què amb l'Alsan ( Memorias de Idhún) quan llegia les sevs accions el veia a ell, Alexander o Alsan com més us agradi. Són imaginacions meves o si que hi tenen un aire?


I vull comentar l'Oki.. MARE MEVA ES IMMORTAL! Crec que el fet de que l'Oki sigui immortal fa que tot quedi encaixi al final. Es la peça que ho enganxa tot.

I el final... EL FINAL!! Tant maco... però tant.. vaig acabar rient i plorant a la vegada... 

Us deixo aquí unes cites del llibre de les meves frases o moments favorits.. pell de gallina a molts d'ells. 

CITA 3 ( pg 137)


La nova Vana havia nascut i crescut a l'ombra de la invasió bàrbara i de tot el que n'havia sorgit. 
La nova Viana, va comprendre de cop i volta, estava preparada per lluitar.

CITA 4 ( pg 464)

I això significa, Viana, que Nòrtia serà alliberada.
Ella no va poder respondre. Va abraçar l'Uri i , aquesta vegada sí, va plorar d'emoció i alegria.

CITA 5 ( pg 470)

Jo no puc estar amb tu sempre- va dir-. No d'aquesta manera. Però et prometo que t'estimaré sempre...sempre. Sempre.



CITA 6 ( pg 472)

Mai no t'oblidaré. Mai no t’abandonaré. 


 CITA 7 ( pg 477)

I gràcies a la veu de l'Oki, l'Uri i la Viana van renéixer altra vegada, en la imaginació dels seus oïdors, per tornar a viure la seva història d'amor sense fronteres. 







NEVER TRUST A DUCK!









Aquest divendres: Allà on els arbres canten :)

PODEU VOTAR PER LA DE DIVENDRES QUE VÉ A L'ENQUESTA DEL COSTAT. 

PD: Si veig que vota poca gent ( Que cada vegadaa en vota +n poca ) al final acabaré triant jo quina faig cada setmana :)