Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 de març del 2014

ELS JOCS DE LA FAM

ELS JOCS DE LA FAM 

Hey dreamers ! Primera ressenya!! Començarem per un dels llibres que més m'han marcat, i que estic segura que també a vosaltres. 




FITXA TÈCNICA:




  ·  Títol: ELS JOCS DE LA FAM

·  AutoraSuzanne Collins

·  Saga: Els Jocs de la fam

·  Idioma: Català ( tot i que jo me'l vaig llegir amb castellà )

·  Persona: Primera

·  Pàgines396








SINOPSIS: 

EL MÓN ESTARÀ OBSERVANT 

GUANYAR SIGNIFICA FAMA I FORTUNA.
PERDRE SIGNIFICA UNA MORT SEGURA.

En una fosca versió del futur pròxim, dotze nois i dotze noies es veuen obligats a participar a un reality show anomenat Els jocs de la fam. Només hi ha una regla: matar o morir.

Quan la Katniss Everdeen, una jove de setze anys, es presenta voluntària per ocupar el lloc de la seva germana als jocs, ho entén com un camí a la mort. Però Katniss ja ha vist la mort de prop; i la supervivència forma part de la naturalesa.

QUE COMENCIN ELS "SPTUAGÉSIMOQUINTOS" JOCS DE LA FAM!





COM VAIG COMENÇAR:

Us he de confessar que vaig descobrir la saga al veure el tràiler de la pel·lícula. ( ho sé, ho sé no té perdó de Déu) i poc temps desprès ja el tenia nou i brillant a les meves mans. Vaig devorar-lo.  Segurament com la majoria dels que ara esteu llegint això.  Per mi aquesta trilogia ja forma part de la història. 





                                        ( abans  d'anar a fer els exàmens )






BREU RESUM + FINAL OBERT ( POT CONTENIR SPOILERS)

La història passa a un país anomenat PANEM. Un país dividit en 12 districtes. L'1 el més ric i el 12 el més pobre.  Cada any el país veí ( Capitoli ) organitza uns jocs en els quals dos representants ( escollits per sorteig, tributs) de cada districte ( un masculí i un femení )lluiten  a mort per sobreviure. L’únic que queda viu és el vencedor. Un vencedor que passarà a ser "propietat" del Capitoli. 


 ( 12 districtes)


La protagonista és la Katniss Everdeen, una noia del districte 12 que es presenta voluntària a "participar" als jocs per protegir a la seva germana Prim, que ha estat escollida al sorteig . L'altre noi escollit és en Peeta, fill dels forners del districte. Seguint el procés dels jocs van amb tren fins al Capitoli on els preparen per "La desfilada" que serà el primer cop que els espectadors del capitoli veuran els tributs. Si causen bona impressió ja tindran punts a favor amb els patrocinadors. Si no, el dia abans d'entrar a l'Arena et fan l'entrevista definitiva. La Katniss no vol morir i amb el seu mentor tracen un pla. La Katniss i en Peeta han d'ENAMORAR-SE.






I si s'enamoren, tindran pietat els del Capitoli? És la Katniss una egoista per voler sobreviure encara que jugui amb sentiments? Com acabarà tot?


OPINIÓ PERSONAL:

Val, al principi he de reconèixer que em feia cosa llegir-lo ja que volia evitar conversacions i reaccions "Rares" ( que les he acabar tenint)ja que l'argument del llibra es una mica " macabre " per dir-ho aixins.

VOLIA EVITAR PRECISAMENT AQUEST TIPUS DE CONVERSACIÓ:

Mama: Hola, què llegeixes?
Jo: Res mama, només Els jocs de la Fam.
Mama: Ah.. I de què van?
Jo: De la cosa més normal del món... Només són persones que han de lluitar a mort per sobreviure. I la resta ho miren i aplaudeixen.  Ja veus... ho veiem cada dia no?




Val... ejemm NO. Tot i que al principi em vaig horroritzar un poc desprès vaig veure el meu error. Com és que no me l'havia llegit abans!??! Però com diu la meva avia:

                     VAL MÉS TARD QUE MAI, NENA !





Va vinga seriosament... A veure parlem dels personatges...

La Katniss, aixx és la meva inspiració... M'ENCANTA!! És forta, valenta, rebel,  lluitadora, guapa ( ja posats a dir ) i el que m'agrada més és que no necessita cap noi que l'ajudi ja que és perfectament capaç ella soleta.




 A veure que les noies no sempre necessitem un Princep blau que ens salvi cada 2x3 no? És que sempre es igual:

NOIA GUAPA I DEBIL + NOI FORT I GUAPO = AMOR 

DONCS NO!

El Peeta...  És que es fa estimar el molt burro :) Si es un tros de pa... Tot i que a vegades penso que la Katniss estava cega amb ell... PERQUÈ NO HO VEUS!? SI EL TENS JUST AL DAVANT!! Enfi.. que aquest triangle amorós Katniss-Petta-Gale em desconcertava massa la veritat. 



La Rue.. Qui no va estimar aquella nena petitona que saltava pels arbres? I qui no en va plorar la seva mort? Va ser dolorós però va valer la pena.. Perquè amb aquesta petita mort es va iniciar una cosa gran, Enorme, GEGANT! 



I el final. Em va deixar per una banda amb el cor destrossat i per l'altra amb unes ganes BOJES de llegir el següent llibre!!








5/5

NEVER TRUST A DUCK!










14/3/14


Holaa dreamers <3 Cada Divendres entre les vuit i les deu del vespre penjaré una ressenya del resultat de l'enquesta que haureu votat durant la setmana <3 La penjo tant tard pels extraescolars i perquè fer una bona ressenya necesita el seu temps ;) Així que sigueu pacients, que si heu pogut esperar una setmana podreu esperar unes horetes no?

Aquesta setmana: ELS JOCS DE LA FAM!